"Sörnyűség"!

Te jó ég, mi van a sörben?!

Ha az életben akar még sört inni, ne kattintson!

2014.09.09 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Gerd Liebezeita & Elisabeth Liebezeita

Megdöbbentő felfedezésre jutott egy német kutatócsoport, az országban kapható, előre csomagolt söröket vizsgálva. 24 különböző márka palackját és dobozait vásárolták meg egy helyi szupermarketben, köztük Németország 10 legkedveltebbjét is. Arra voltak kíváncsiak, mit tartalmaznak, természetesen a sörön kívül.

A gyanú beigazolódott: gyakorlatilag az összes minta szennyezett volt. Talán a legdurvább mind közül a műanyag mikroszál - egyelőre nem lehet tudni, hogyan került bele a sörbe. Lehetett az egy, a gyártás során használt hibás eszköz, de nem megfelelően kitisztított üvegek vagy akár szennyezett alapanyagok (komló, maláta) is ludasak lehettek.

Ezen kívül találtak még benne kisebb-nagyobb darab emberi bőrt(!), üvegtörmeléket és egy majdnem teljes állapotban megőrzött halott rovart is. A tanulmány azonban azt állítja, hogy egyik sem volt jelen akkora mennyiségben, ami egészségügyi veszélyt jelentene a sörök fogyasztóira.

Tanulság? Mindig öntse ki a sört pohárba, ezzel legalább a szemmel észrevehető szennyeződéseket kiszűrheti!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.