Azt hitte, megszabadulhat a kilóktól

Inzulinnal akart fogyni, belehalt a kövér lány

Valahol azt hallotta, hogy az inzulin segít a fogyásban, ezért a cukorbeteg barátja tollával a vénájába szúrt és befecskendezett magának egy adagot a szerből, ami végzetesnek bizonyult.

2014.09.04 18:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Belehalt egy fiatal lány az elkeseredett fogyási vágyba, pontosabban abba, hogy felelőtlen módját választotta a vágyott karcsúság elérésének. A 19 éves Charlie Dunne erőteljesen gömbölyded testalkatú volt, és már korábban is küzdött a súlyfelesleg ellen, de a próbálkozásai rendre kudarcot vallottak, így újabb módszert keresett. Egy napon a barátja, a cukorbeteg Terence Rhoden arra ért haza, hogy Charlie eszméletlenül, habzó szájjal fekszik a lakásuk padlóján. Bár rögtön kórházba vitték, néhány nappal később az elszenvedett súlyos agysérülés miatt meghalt.

A halál okára a boncolás során derült fény: a lány intravénásan inzulint adott be magának, bár úgy vélik, fogalma sem volt róla, hogy ennek katasztrofális hatása lesz. Az angliai Athertonban élt fiatal a túladagolás előtti estén, még decemberben a barátaival játszott dartsot egy közeli szórakozóhelyen, a tanúk elmondása szerint azonban pánikroham tört rá, amikor veszített a versenyben. Idegesen tért haza és felébresztette az akkor már alvó barátját, de később a férfi szerint megnyugodott és elaludt.

Rhoden másnap reggel korán indult el otthonról, egy találkozója volt valakivel, de amikor később hazatért, ott találta a barátnőjét, mellette azzal az inzulintollal, amivel a diabéteszes férfi magát szokta szúrni. A lány nagybátyja utólag azt mondta a Bolton megyei igazságügyi bíróságon, hogy Rhoden már korábban is adott be inzulint a barátnőjének, de a férfi ezt tagadta. Azt ugyanakkor beismerte, hogy egyszer tréfából azt mondta neki, hogy az inzulin segíthet a fogyásban.

Bár korábban Charlie nagy mennyiségű gyógyszert vett be, miközben azért sírt, mert úgy érezte, nem kap elég figyelmet, a családtagok már az első perctől kezdve tagadták azt a lehetőséget, hogy a lány szándékosan akart volna ártani magának.

A hosszú hónapokon át elhúzódó vizsgálatot most azzal zárták le, hogy szerencsétlen baleset történt - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.