Uniós jelentés

Romlott a romák egészségi állapota

A roma közösség aránytalanul nagy arányban szenved olyan egészségügyi problémáktól, amelyek esetében meghatározó a szociális helyzet.

2014.09.04 13:15MTI
Forrás: Wikipedia

Brüsszel a 2008 és 2013 közötti adatokat tekintette át, és arra jutott, hogy aki roma, az átlagosan 10 évvel rövidebb ideig él, továbbá a romák körében nagyobb arányú a csecsemőhalandóság, és kevésbé veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, mint azok, akik nem cigányok.

A bizottság közleményéből kiderül, hogy bár a roma társadalomra vonatkozó adatok hiányosak, egyes mutatók arra engednek következtetni, hogy a gazdasági válság több országban és régióban is rontott a romák egészségügyi és ellátási helyzetén.

A brüsszeli testület úgy véli, hogy további kezdeményezésekre és intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a romák ellátásán és egészségügyi helyzetén javítani lehessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.