Százféle kórokozó négyzetcentiméterenként

A vécénél is fertőzöttebb lehet egy autós gyerekülés

A Birminghami Egyetem kutatói a vizsgált gyereküléseken négyzetcentiméterenként százféle kórokozót találtak, szemben a vécék négyzetcentiméterenkénti ötvenes adatával.

2014.09.04 08:26ma.hu
freedigitalphotos.net/winnond

A gyereküléseken talált baktériumok között E.coli és szalmonella is volt. Húsz-húsz autó és lakás összehasonlító elemzése során az is kiderült, hogy az autókban él több veszélyes baktérium és gombafaj.

A legveszélyesebb területnek az autók lábtere bizonyult, itt négyzetcentiméterenként több ezer kórokozót találtak.

A kutatáshoz kapcsolódó másik felmérés szerint az autósok kétharmada nincs tudatában annak, hogy a koszos, elhanyagolt autó mekkora veszélyt jelent. Ötből egy autós csak évente egyszer takarítja ki az utasteret - írta szerdán az Origo.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.