Társas játszás

Ingyenes játszónap - felnőtteknek (is)

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhat szeptember 13-án. A Magic Day nevű rendezvény szervezői a "társas játszást" és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni.

2014.08.30 17:12ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Egy napra óriási játszótérré változik Újpest egyik irodaházának udvara, ahol több százféle régi és új játékkal várják a szervezők az érdeklődőket. A teljesen ingyenes Magic Day nevű rendezvényt idén immár negyedik alkalommal rendezik meg, a program tavaly már ezer embert vonzott.

"Évről évre igyekszünk újabb programokkal és játékokkal készülni. Játékok tekintetében nagyon széles a paletta: a babajátékoktól a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára igyekszünk szórakoztató elfoglaltságot biztosítani. A különböző típusokban is mindenki megtalálja a számára legjobbat: egyszemélyes logikai játékok, társasjátékok az óvodás- kisiskolás és a (kamasz) felnőtt korosztálynak, építőjátékok, foglalkoztatók, kreatív rész várja a játszani vágyókat.

A Magic Day célja elsősorban az, hogy a játékokat és a 'társas játszást' minél szélesebb körben népszerűsítsük. Hiszen ezt együtt csináljuk, együtt élvezzük. Ha egy család együtt játszik, egy olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való könnyebb boldogulásra is. Másodsorban szeretnénk megmutatni, hogy a készségfejlesztő játékok segítségével lehet öröm a tanulás. Hogy ezáltal lehet izgalmas és kalandos úton új ismeretekre szert tenni
" - mondta a rendezvény főszervezője, Kanyok Éva.

A szeptember 13-án, az újpesti Árpád út 51-53. szám alatt található udvarban megrendezésre kerülő játéknap teljesen ingyenes, a szervezők belépő gyanánt arra kérik az érkezőket, hogy hozzanak magukkal kupakokat vagy megunt használt játékokat, hogy azokat jó célra ajánlhassák fel.

"Minden család őriz olyan játékokat, amiket a kis gazdája már megunt vagy kinőtt. Mi ezeket a játékokat összegyűjtjük és eljuttatjuk olyan intézményekbe, ahol a gyerekek hasznukat vehetik. Korábban több óvodát megörvendeztettünk a játékokkal" - tette hozzá Éva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.