Kinek a nagy, kinek a kicsi

Szexmítoszok - Minden pasi a nagy mellre bukik?

A nőkkel kapcsolatosan és a férfiakkal kapcsolatosan is komoly hiedelmek alakultak ki a szex terén.

2009.08.14 07:57ma.hu

A sztereotípiák közül vannak olyanok, amik ténylegesen igaznak bizonyultak, de van amiről kiderült, hogy tévhit. Lássuk hát valóban a férfiak többsége a nagy mellre bukik és tényleg mindig hazudnak, hogy ágyba cipelhessenek valakit? 

Pici cici, nagy cici?
 
Igaz, hogy a férfiak legalább 25%-a imádja, ha kedvesének dús keble van, azonban ez a férfi populáció csupán egynegyede a felmérések szerint. Amerikában végeztek egy tág körű felmérést a felnőtt férfi lakosság körében, ahol azt próbálták meg kideríteni, hogy a férfiak mit tartanak a legfontosabbnak egy nőben.
 
A válaszadók 25%-a jelölte meg fontos tényezőként a dús mellet. A valóságban azonban a plasztikai sebészek ugyanannyi mellnagyobbítást végeznek el átlagosan, mint amennyi kisebbítést. Ugyanakkor egy felmérés bebizonyította, hogy a mell körüli mizéria sokkal inkább női oldalról jön, hiszen a válaszadó nők több, mint 60%-a azt mondta, hogy a női vonzerő egyik legfontosabb alkotóeleme a nagy és feszes mell. 

Óvszer kontra élvezet… 

Az óvszer egy rettentő hasznos találmány, hisz nem csak a nem akart terhesség ellen tud védelmet biztosítani, hanem a szexuális úton terjedő betegségektől is megóv. A férfiak a vélemények szerint utálják az óvszert, ami igaz. Arról azonban nem szól a fáma, hogy a nők is utálják, mert nem csak a férfiak szerint kényelmetlen a gumi, hanem a nők szerint is, ezért fordul elő oly gyakran, hogy a futó kalandok alkalmával nem használnak a párok óvszert. Ugyanakkor nem cáfolható meg a sztereotípia, miszerint a férfiak utálnak „zokniban” szeretkezni.


Füllenteni a szexért 

A férfiak gyakorta vetemednek hazugságra, csak azért, hogy ágyba cipelhessék az általuk kiszemelt "vadat". A hazugság természetesen lehet kicsi csupán annak érdekében, hogy a szeretkezés közben ne kelljen óvszert húzni, vagy éppen nagy miszerint nem vagyok nős, csak azért, hogy egy kényelmes éjszakát magáénak tudhasson. Ugyancsak amerikai kutatások bizonyították, hogy a szexuális aktusért elkövetett hazugság genetikailag kódolva van az emberekbe. Kicsit felfogható ez úgy is, mint az állatoknál a párzási rituálé. 

Azonban téves az a feltételezés, miszerint csak a férfiak hazudnak az ösztönös párzási rituálé kapcsán. A férfiak mindig jó színben akarják feltüntetni magukat, hogy a gyengébbik nem képviselője őt válassza, akár egy éjszakára is. A nők is hajlamosak hazugságokra, azonban általában hosszabb távú megoldásban, például ígéretet tesznek arra, hogy megvédik a férfit a csalódásoktól. A lényeg a szexért elkövetett hazugság témakörében, hogy nem csupán az erősebbik nem képviselője hajlamos hazudni a szaporodásért, hanem a gyengébbik nem képviselője is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.