A 2014-es Legfittebb Munkahely

Milyen egy álommunkahely?

Például odafigyel a munkavállalók egészségére. A dolgozók rendszeres mozgása növeli a kreativitást, szerepet játszik a hatékony munkavégzésben és közösségépítő hatása van.

2014.08.28 14:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Freedigitalphotos shirophoto

Számtalan kutatás is bizonyította már, hogy a munkavállalók jó egészségi állapota serkentőleg hat a cég gazdasági növekedésére. Egy fitt munkavállaló jobban koncentrál, motiváltabb a munkában, ritkábban betegszik meg és rövidebb időt tölt betegszabadságon. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint ma Magyarországon egy munkavállaló átlagosan nyolc napot hiányzik a munkahelyéről betegség miatt, ami éves szinten 32 millió munkanap kiesést okoz. Erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet a tavaly alapított Legfittebb Munkahely Felmérés.

A Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj azzal a céllal jött létre, hogy feltérképezze a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját, valamint feltárja a fejlesztendő területeket és cselekvésre ösztönözze a munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt. A 2013-ban indult kezdeményezéshez idén az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) Egészségkommunikációs Központja is csatlakozott, amely szakmai támogatóként és tanácsadóként segíti a program sikerességét.

A résztvevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kapnak dolgozóik fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen, valamint tanácsadásban is részesülhetnek. A felmérés mellett a szervezők kis-, közép-, és nagyvállalat kategóriában díjazzák is a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres testmozgást támogató vállalatok és dolgozóik teljesítményét.

2013-ban a felmérésre 34 vállalat és szervezet jelentkezett, a kérdőívet több mint 2500 munkavállaló töltötte ki. A szervezők idén 2014. szeptember 30-ig várják a vállalatok jelentkezését a http://legfittebbmunkahely.hu/ és http://www.egeszseg.hu/ weboldalakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.