Segíteni utazott oda

Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy Ebolával fertőzött brit állampolgárt

Hazaindult vasárnap a brit Királyi Légierő (RAF) egyik C-17-es szállítógépén a nyugat-afrikai Sierra Leonéból egy brit állampolgár, aki megfertőződött a térségben súlyos járványt okozó Ebola-vírussal.

2014.08.24 16:45MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A közelebbről nem azonosított beteg egy jótékonyság szervezet egészségügyi szakértője, aki az Ebola-járvány leküzdésében segédkezett a helyi hatóságoknak.

A beteget az északnyugat-londoni Northolt városnegyed közelében működő légitámaszpontra szállítják az RAF különlegesen kialakított C-17-esével, onnan pedig a közeli Royal Free kórház speciális elkülönítő részlegébe viszik át kezelésre.

Brit állampolgár szervezetében most először mutatták ki az Ebola-vírus jelenlétét a nyugat-afrikai térséget sújtó járvány kitörése óta.

John Watson brit helyettes tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a brit lakosságot fenyegető kockázat "rendkívül csekély", mivel a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS) magasan fejlett és alaposan kipróbált eljárási rendje van a Nagy-Britanniában ritkán előforduló fertőzéses esetek kezelésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.