Inkontinenciális

Hiánypótló útikalauz: megjelent Bécs vécétérképe

Több mint kétszáz nyilvános illemhely található a Bécsi Vécékalauzban, amelyet az Osztrák Inkontinenciatársaság és egy gyógyszergyártó cég adott ki - így szeretnének az érintettek gondtalan nyaralásához hozzájárulni.

2014.08.18 18:45ma.hu
Kép: ComPress

Ausztriában legalább egymillió embert érint az inkontinencia, csak Bécsben mintegy százezerre tehető a vizelettartási zavarban szenvedők száma, akiknek a kétharmada nő.

Sokan nem szívesen hagyják el a négy fal nyújtotta biztonságot, mert soha nem tudják, hogy lesz-e éppen vécé a közelben, ha hirtelen rájuk tör a szükség.

„Azért, hogy az inkontinenciában szenvedő embereknek is visszaadhassunk egy darabka életminőséget, az Osztrák Inkontinencia Társaság (MKÖ) az Astellas Pharmával közösen vécékalauzt állított össze. A kiadvány segítségével kiutat mutatunk az embereknek az önként vállalt izolációból”- magyarázza Univ-Prof. Dr. Max Wunderlich, az MKÖ elnöke.

A bécsi vécékalauz több mint kétszáz nyilvános illemhely fellelhetőségét tartalmazza, és azt is jelöli, ha csak piszoár áll rendelkezésre, illetve, hogy hol vannak akadálymentes vécék. Az áttekinthetőség érdekében a kiadvány elején kerületenként listázzák az illemhelyeket, majd egy- egy oldalon az adott kerületben található vécék pontos elhelyezkedését is jelölik.

A hiánypótló útikalauz ötezer példányban jelent meg, és ingyenesen letölthető a www.blasengesundheit.at oldalról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.