ZMapp

Újabb ebola-gyanús beteget kezelnek Spanyolországban

Mint ismeretes, kedd reggel a kísérleti szérium ellenére is meghalt az a spanyol misszionárius, aki Afrikában fertőzödött meg a járvánnyal.

2014.08.17 09:42ma.hu

Az Ebola-vírussal fertőzödhetett meg egy spanyol, akit az alicantei kórházban a többi betegből elkülönítve kezelnek, közölte az MTI.

Az egészségügyi szakemberek még nem biztosak abban, hogy a páciens valóban Ebola-fertőzésben szenved, de a kórház közleménye szerint "klinikai és járványtani sajátosságai" megfelelhetnek a sok esetben halálos kór tüneteinek. Spanyolországban már korábban is több gyanús esetnél vezettek be elővigyázatossági intézkedéseket, de egyikben sem igazolódott be az Ebola gyanúja.

Egy kórházi illetékes szerint várhatóan a jövő hét elején készülnek el a vizsgálatok eredményei. A beteg állapota stabil, személyéről, illetve esetleges megfertőződésének körülményeiről nem közöltek információkat. A misszionárius halála óta ez az első gyanús megbetegedés Spanyolországban.

Mint ismeretes, kedd reggel a kísérleti szérium ellenére is meghalt az a spanyol misszionárius, aki Afrikában fertőzödött meg a járvánnyal. A Libériában megbetegedett 75 éves férfit azzal az Egyesült Államokban kifejlesztett, ZMapp nevű kísérleti Ebola-gyógyszerrel kezeltek, amit két másik az Egyesült Államokba hazaszállított ebolás beteg, az orvos Kent Brantly és az ápoló Nancy Writebol esetében is használtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.