A viselhető elektronika kora

Tudja, milyen az okosfülhallgató?

Nem csak a zene szól belőle, de edzés közben képes megmérni a megtett lépések számát és az elégetett kalóriák számát is.

2014.08.15 19:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Intel

Az Intel és az SMS Audio LLC együttműködésével létrejött BioSport fülbe dugható fejhallgatók optikai érzékelői képesek arra, hogy megmérjék, a használók hány lépést tesznek meg, így nem csak a pulzusról, de az elégetett kalóriáról is adnak információt. Így nincs szükség három-négy eszközre, mégis releváns, hasznos információkat kaphatnak a felhasználók az edzésükről.

Nincs elem, se feltöltés: a biometrikus érzékelést a 3,5 mm-es aranyozott jack audió csatlakozó biztosítja. Ellenáll a víznek és az izzadságnak: az IPX4-es szabványnak megfelelően akár az esővel is elbír. A fejhallgatók zsinórja nem gubancolódik, ráadásul neoprén tartódobozzal és három különböző méretű füldugóval lesz majd elérhető.

Annak érdekében, hogy a felhasználók minden adatot - pulzus, tempó, távolság és elégetett kalória -rögzíthessenek, a BioSport kompatibilis a világ egyik legnépszerűbb okostelefonos sport alkalmazásával, a RunKeeperrel, amelyhez a jövőben külön BioSport alkalmazást tölthetnek le majd a fitneszrajongók.

Mintegy mellékesen - a gyártó állítása szerint a hangzásra sem lesz panasz. Az SMS Audio BioSport fejhallgatók az SMSAudio.com oldalán 2014 utolsó negyedévében fognak megjelenni. Az árról később ad tájékoztatást a gyártó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.