Madarat lehetőleg ne a tolláról

Csirkefejet vagy mosogatórongyot is kifoghat menünek álcázva

Lássuk, mi mindent kaptak már tálcájukra a gyanútlan gyorséttermi fogyasztók. Ön járt már így?

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.08.15 10:26ma.hu

Az, hogy egy vendéglátóhelyen az ember oda nem illő dolgot talál az ételében, nem annyira ritka, mint azt szeretnénk. A hajszálakon kívül olykor bogarak is elő-előfordulnak a levesben vagy egy friss salátában.

De ha az ember például a titkos fűszerezéséről híres nagy amerikai csirkeétterem-láncban eszik, ahol szinte minden ételt bundázva és forró olajban kisütve tálalnak, egy ilyen meghökkentő felismerés sok esetben már túl későn következik be.

Noha a szóban forgó étteremlánc nagyon odafigyel arra, hogy alkalmazottai felkészülten álljanak a sütők mögé a tévedés olykor – lévén emberek vagyunk – elkerülhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a hiba nem minden esetben az éttermet terheli, előfordul, hogy a beszállítók okozzák a problémát.

Na de nézzük, miket is szolgáltak már fel a gyanútlan vendégeknek:

2014 júniusában egy nő és nevelt fia rendelt csirkét az egyik angliai étteremben, de mikor a 7 éves kisfiú jóízűen beleharapott, a ropogós bunda alatt nem frissen sült csirkehúst talált, hanem egy kőkemény, kék színű kéztörlőt. Az étterem vezetése természetesen bocsánatot kért és egy két főre szóló ingyen ebédet ajánlott fel a nőnek, aki valószínűleg kétszer is meggondolja majd, éljen-e az ajánlattal.

2013-ban szintén Angliában egy férfi igencsak megdöbbent, mikor a vélt húsdarab helyett valami „fertelmesnek tűnő idegen testet” talált az arany kéreg alatt. Első blikkre azt gondolta, egy agy lehet, de mint később kiderült „mindössze” egy veséről volt szó.

2012-ben Virginia államban egy nő viszonylag szerencsésebb volt, mivel még az első falat előtt konstatálta, hogy a szakácsoknak sikerült egy egész csirkefejet kirántaniuk.

Talán a legszörnyűbb helyzet 2005-ben állt elő, amikor egy hétéves ausztrál kislány és családja lett rosszul ebéd után. Mint kiderült, a csirke szalmonellával volt fertőzött és a kislány olyan komoly fertőzést kapott, hogy élete hátralévő részét tolószékben lesz kénytelen eltölteni. A család be is perelte az éttermet és több mint 8 millió dolláros kártérítést kaptak.

De szintén idén történt, hogy egy San Diegói nő a csirkés szendvicsébe harapva arra volt kénytelen rádöbbeni, hogy a hús teljesen nyers. Mint kiderült az étterem olajsütői elromlottak, de a dolgozók ettől függetlenül tovább szolgálták fel az ételeket. Nem meglepő módon az étteremvezetőt még aznap elbocsátották, bár azt tagadták, hogy a nyers hús szervírozása lett volna az ok.

KATT a képekért!

Szintén nyers húst kapott az a Reddit felhasználó, aki 2012-ben töltött fel képet a népszerű oldalra egy szinte még kotkodácsoló csirkeszendvicsről. A dolog a kanadai Ontarióban történt, és nem derült ki, hogy mit reagált az étterem a felfedezésre.

Arra is volt példa, hogy az étteremvezető utasításba adta az alkalmazottaknak, hogy olyan csirkét készítsenek el, ami már zöld színűre változott. Mikor a dolgozó nem volt hajlandó teljesíteni főnöke parancsát, ki lett rúgva.

Egyen bárhol is az ember érdemes tehát alaposan megnézni, mi kerül a tányérra.

Gyorséttermi menük helyett egyen házilag készített ételeket!

Olcsóbb és egészségesebb is, ha házilag készített ételeket fogyaszt, persze fontos, hogy a beszerzett alapanyag is megfelelő minőségű legyen. Válasszon megbízható forrásból származó húst, lehetőleg biokertészet termékeit vásárolja! A fűszerezés során kerülje a nátrium-glutamát tartalmú fűszerkeverékeket, illetve érdemes Himalája sót beszereznie, mert értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mindössze a színe kicsit rózsaszín.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.