Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Huszonötre emelkedett a leptospirózisgyanús betegek száma

Az érintettek megbetegedésük előtt mezőgazdasági munkát végeztek, döntően kukoricát címereztek, az eső által elárasztott sáros földeken gyakran térdig érő vízben.

2014.08.12 21:51MTI

Keddig 25 ember betegedett meg feltehetően leptospirózisban Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a betegek jellemző klinikai tünetei a visszatérő 39-40 Celsius-fokos láz, hidegrázás, izomfájdalmak, erős fejfájás, szédülés, hányás és hasmenés. Kórházban látják el őket, a legtöbben néhány napos kezelés után hazatérhetnek - közölte a megyei kormányhivatal.

Az érintettek megbetegedésük előtt mezőgazdasági munkát végeztek, döntően kukoricát címereztek, és az eső által elárasztott sáros földeken gyakran térdig érő vízben, mezítláb dolgoztak - olvasható a közleményben.

Mint írják: a víz és a talaj a jelentősen elszaporodott rágcsálók vizeletével szennyeződhetett, és a betegek a bőrükön lévő apró horzsolásokon, sebeken keresztül fertőződhettek meg. A laboratóriumi vizsgálat már több esetben igazolta a leptospirózist.

Az első megbetegedések július végén történtek a kukoricásban címerező munkásoknál, akkor kilencen szorultak kórházi kezelésre. A megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve foglalkozási megbetegedés gyanúja miatt vizsgálatot indított - emlékeztet a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.