500 millió forint

Segítenék, hogy kevesebb legyen az ellátatlan háziorvosi praxis

A pályázók 6-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amennyiben vállalják, hogy legalább 4 évig a praxisban dolgoznak.

2014.08.01 08:12ma.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére elfogadott kormányrendelet nyomán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pályázatot ír ki a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására az Országos Alapellátási Intézet javaslata alapján. A pályázók 6-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amennyiben vállalják, hogy legalább 4 évig a praxisban dolgoznak.

A támogatás célja, hogy a legalább 12 hónapja betöltetlen körzetekben ösztönözze az orvosok letelepedését, ezzel is biztosítva a helyi lakosság jobb hozzáférését, a háziorvosi ellátás színvonalának javulását.

Az 500 millió forintos keretösszeg lehetőséget nyújt a háziorvosi tevékenység végzéséhez szükséges munkakörülmények javításához. A pályázati feltételeket a kiírás tartalmazza, amely augusztus 1-jétől elérhető az OEP honlapján. A pályázatok leadási határideje 2014. október 31.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.