Szorgos népünk győzni fog!

Elérte a 80 évet a japán férfiak várható átlagos élettartama

Eközben a japán nők várható átlagos élettartama két éve a legmagasabb a világon, 86,61 év.

2014.07.31 18:55MTI
Forrás: Wikipedia

A Tokióban csütörtökön közzétett mutatók a férfiak és a nők esetében is emelkedést mutatnak. A japán férfiak várható átlagos élettartama 0,27 évvel 80,21 évre, míg a nőké 0,20 évvel 86,61 évre emelkedett a múlt évben.

A japán népjóléti minisztérium a pozitív adatokat annak tulajdonítja, hogy a halálozási mutatók javultak olyan betegségek esetében, mint a rák, a szívbetegségek és a tüdőgyulladás.

"Ha az egészségügyi ellátás tovább fejlődik, akkor lehetőség van arra, hogy a várható élettartam tovább nőjön mind a férfiak, mind a nők esetében" - nyilatkozta a minisztérium egyik munkatársa.

1984 és 2010 között a japán nők várható élettartalma volt a legmagasabb a világon. E téren 2011-ben Hongkong lett az éllovas, főleg a márciusi japán földrengés és szökőár következményeként, amely hatalmas pusztítást vitt véghez - emberéletben is - a szigetország északkeleti részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.