Adjon vért!

Egész hónapos országos véradókampány indul augusztusban

Augusztusban, az év "legvérszegényebb" időszakában egész hónapos országos kampánnyal várja az önkéntes véradókat három budapesti és húsz vidéki helyszínen a MOL Motoros Family és a Ments Életet Alapítvány.

2014.07.31 05:30MTI
freedigitalphotos dream designs

A betegellátásban a nyár utolsó hónapja számít a vérben legszegényebb időszaknak, ezért az augusztus 16-ai, budapesti központi rendezvény mellett Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Vácon, Veszprémben és Zalaegerszegen is várják a véradókat.

Az önkéntes résztvevők felajánlása szűréssel is párosul, mert a vércsoport meghatározása mellett a levett véren HIV-, hepatitisz-B-, hepatitsz-C- és szifilisztesztet is végeznek a szakemberek - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Bővebb információk az augusztusi kampányról és a helyszíneiről a www.motorosfamily.hu oldalon érhetők el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.