Nemcsak a kollagén csökkenése a hibás

A bőrnek is kell az oxigén - előzze meg a ráncosodást!

A bőr idővel nem csak azért ráncosodik és veszti el ragyogását, mert csökken kollagén- és elasztintermelő képessége, de azért is, mert 20 éves korunk után gyengül az oxigén-ellátottsága.

2014.07.29 17:29ma.hu

Az oxigén a bőrnek is fontos

Azt már eddig is tudtuk, hogy a tüdőnkbe jutó oxigén a véráram útján jut el a szerveinkig és a legkisebb kapillárisokig. A rossz vérellátás következményei pedig szintén ismertek, legyen szó hideg végtagokról, zsibbadásérzésről vagy akár érszűkületről. Az azonban kevésbé köztudott, hogy az oxigén hozzájárul a bőr egészséges működéséhez, fenntartja hidratáltságát.

Ahogyan sok más fiziológiai érték, az oxigénellátottság is 20 és 30 éves korunk közt van a csúcsponton és ezután sajnos romlik. Mivel lassul az anyagcsere és a bőr megújulási képessége is, a sejtek megújulási ciklusa is jóval tovább tart már, mint 28 nap, akár a 40 napot is elérheti. Vagyis a kozmetikai kezeléseknek is mélyebbre kell hatolniuk az eredményesség érdekében.

Fotó: freedigitalphotos.net/winnond

Honnan tudhatjuk, hogy rossz az oxigén-ellátottságunk?

"A kor csak egy összetevője a bőr állapotromlásának, a folyamatot fokozza a helytelen életmód, a dohányzás, a túl sok napfény, a folyamatosan viselt, vakolatszerű smink, de olyan, rajtunk kívülálló tényezők is, mint a légszennyezettség. Mivel a bőrünkben lezajló összes folyamathoz oxigénre van szükségünk, ennek hiányában a következő jelekre figyelhetünk fel: a bőr viaszossá, fénytelenné válik, veszít rugalmasságából, esetleg a meglévő problémák, aknék, mitesszerek állapota is romolhat" – hangsúlyozza Kalina Petronella, az Oxygen Medical kozmetikusa.

Megoldás a problémákra

Ma már egy egyedülálló eljárással, hatóanyagok infúziójával is képesek a szakemberek táplálni a bőr legmélyebb rétegeit. A bőr felszínét a bőrtípusnak megfelelő hatóanyaggal kezelik, majd 2 Bar nyomású, tiszta oxigén segítségével a speciális hatóanyagokat, nanoszóma szérumokat a sejt közötti térbe juttatják. A kezelés lépései: dermabrázió, vákuumos arckezelés, oxigén infúzió, Oxy spray, oxigén aromaterápia.

A kétórás eljárás feltölti a ráncokat, kisimítja az arc finom vonalait, megelőzi az arc öregedését, újraépíti a sérült bőrt, feszesít, kezeli a gyulladt, aknés bőrt, elhalványítja a pigmentfoltokat. Már az első kezelés nagyon látványos, megfiatalítja az arc bőrét és nagyon kellemes, relaxáló hatással bír.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.