Fogyassz felelősen

Újabb egymillió támogatót várnak a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányhoz

Világszerte már 1 millió 423 ezren csatlakoztak a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítéséért indított Soha ne igyál, ha vezetsz! című kampányhoz. A következő cél, hogy újabb egymillió embert állítsanak a kezdeményezés mellé.

2014.07.27 06:30MTI

Guy Escolme, a kampányt elindító Johnnie Walker global brand igazgatója összegzett így szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Frank Odzuk, a Zwack Unicum Nyrt. vezérigazgatója elmondta: a magyarországi kampány keretében a kitűzött cél az volt, hogy 10 ezren csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Ezt túlteljesítették: több mint 15 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) főosztályvezető-helyettese elmondta: Magyarországon a személyi sérülésekkel járó közúti közlekedési balesetekben 10 százalék körüli az ittas vezetés aránya. Ez az elmúlt évekhez képest javuló tendencia, és bízik abban, hogy rövidesen egyszámjegyű lesz ez az arány - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.