Csodaszer a konyhából

A méz óvja a szemünket

Manapság majdnem mindenki, aki dolgozik, naphosszat nézi a számítógépmonitort, ami viszont nagyon igénybe veszi a szemet.

2008.08.26 08:20kulinarisvilag.hu

Hogy csökkentsünk szemünk terhelését, abban sokat segíthet a méz. A méz, egy olyan természetes anyag, ami olyan pótolhatatlan forrásokat tartalmaz, melyek elősegítik a szem normális működését. A tudósok szerint a leghatásosabb a hársméz, főleg ha reggelente éh gyomorra fogyasztjuk. (elég 1 evőkanál). 

Arra is figyeljünk, hogy a hatás akkor érvényesül igazán, ha a szánkban a természetes flóra található meg. Tehát reggel 10-15 perccel fogmosás előtt végezzük el a kúrát, és ismételjük meg ugyanezt este is. Jó szolgálatot tehet még a gyulladt szem számára a mézből készült szemcsepp is. Ez otthon is könnyedén elkészíthető, nem kell hozzá más csak egy csepp méz, amit alaposan el kell keverni 10 csepp desztillált vízzel, vagy tiszta forrásvízzel. 

Ezzel minden reggel egyszer csepegtessünk. Ez a „csodaszer” egy vékony védőfóliát képez a szemen és így megvédi a külső káros hatásoktól is. Fontos, hogy a kúra legfeljebb két hétig tarthat és a 10-12. nap környékén szünetet kell tartani!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.