Csak egy kis tequila, meg némi fantázia kell

Koktéltippek: varázsolj mexikói hangulatot a kánikulába!

Úgy tűnik, a tikkasztó hőség idén sem kerül el minket, de akár hiszed, akár nem, ennek is van jó oldala! Kis kreativitással hosszú repülőút, macerás csomagolás és nyelvi nehézségek nélkül is élvezheted a mexikói hangulatot.

2014.07.18 13:57ma.hu

Idén nyáron leáldozik a shotok kora, helyüket pedig a hűsítő long drinkek veszik át. A mexikóiak kedvenc, 100% kék agavéból készült tequilájából néhány egyszerű hozzávalóval akár otthon is könnyedén frissítő koktélokat készíthetsz. Íme három egyszerű recept, amelyekkel pillanatok alatt megidézheted a mariachi zenészek és sombrerók hazáját.

Orange mariachi

Orange Mariachi (Fotó: Redlemon)

Hozzávalók:
5 cent el Jimador Blanco
3 cent cukor-lime szirup
1 dl narancslé
narancs a díszítéshez

Az összetevőket tedd egy jéggel teli shakerbe, és rázd össze jó alaposan. Egy magas falú pohárba dobj néhány jégkockát, öntsd rá a koktélt, végezetül pedig díszítsd néhány narancsgerezddel!





Cactus kicker

Cactus kicker (Fotó: Redlemon)

Hozzávalók:

4,5 cent el Jimador Blanco
1,5 cent Midori (sárgadinnye likőr)
8 cent ananászlé
3 cent cukor-lime szirup

Az előbbihez hasonlóan a hozzávalókat egy jéggel teli shakerben mixeld jól össze. Öntsd jeges pohárba, díszítésként pedig használj narancshéjat.







Margarita forever

Blanco margarita (Fotó: Redlemon)

Hozzávalók:

4 cent el Jimador Blanco
2 cent Cointreau
1 cent lime juice

Az egyik legismertebb koktélt is pofonegyszerű elkészíteni. Itt sincs szükség különösebb trükkre, az összes hozzávalót öntsd shakerbe, és rázd össze jól! Az italt töltsd margaritás pohárba (a pohár szájára opcionálisan sót is tehetsz). A frissítő koktélt pedig koronázd meg egy limeszelettel.

Az el Jimador a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.