Nyaralgatunk, nyaralgatunk?

Elárasztják Olaszországot a külföldiek

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni.

2014.07.15 16:45MTI
Freedigitalphotos Sura Nualpradid

Rómába a németek vándorolnak a legtöbben, míg Velencébe főleg amerikaiak, franciák és spanyolok látogatnak. Az olasz divat fővárosaként ismert Milánóba elsősorban oroszok, svájciak és japánok érkeznek, Firenzébe pedig többnyire amerikaiak és spanyolok utaznak. Nápoly a kínai turistacsoportok első számú célállomása, bár a kínaiak szeretik a Comói-tavat és a liguriai Cinque Terre térségét is. Az angoloknak Sorrento a kedvenc itáliai városa - derül ki az adatokból.

A világ minden részéből Olaszországba érkező látogatók többsége Róma városát választja vakációja helyszíneként. A második kedvenc Velence, majd Milánó, Firenze és Nápoly következik. Az Itáliába évente érkező több mint 80 millió turista 22 százaléka német. Még Angela Merkel német kancellár is visszatérő látogatója a Nápollyal szemközti Ischia szigetének, ahol férjével az idén is vakációzott.

A gazdag oroszok az adriai Rimini és a toszkánai Versilia tengerpartjának gyakori vendégei, de szívesen járnak Capri szigetére, Amalfiba és Szardíniára is. Meglepetésre a kedvenc úticélok között szerepel a dél-olasz Puglia tartomány is, ahova a külföldiek házasodni járnak. A divatot Justin Timberlake amerikai popsztár indította el, aki 2012-ben Pugliában mondta ki a boldogító igent mennyasszonyával, Jessica Biel színésznővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.