Csokoládé - csokis álmok

A csokoládé igazi életelixír

A csokoládé boldoggá tesz! - Ez nem csak egy mondás, mellyel bűntudatunkat akarjuk csillapítani.

2008.08.23 19:44kulinarisvilag.hu

A csokoládé igenis életszükséglet, tökéletesen helyettesíthetetlen és egyáltalán a legjobb, amit az édesség világa nyújtani tud. Ha a csokoládéról beszélünk, mintha nem lennének határok: csokoládémúzeum, csokoládé hotelek csokoládés masszázzsal, csoki mikulás, csoki nyúl... 

Az eredet 

Az aztékoknál a 12. században a kakaót a tudás forrásának tartották, erőteljes energiát és megnövekedett szexuális teljesítményt tulajdonítottak neki. Ezért is tankoltak fel kakaóbabbal jócskán az azték föld meghódítói is. Európában először nem aratott túl nagy sikert ízesítetlen változata, csak mikor rájöttek, hogy mézzel és cukorral bűnös csábítássá válhat sokak számára. 

A barna massza útja megállíthatatlan volt. A csokoládéevés egyszerűen örömet okoz. Ezért is eszik egy átlag magyar pl. egy évben 42 tábla csokit...a többi adattal együtt ez elég frusztrálóan hathat nőtársaimra, ezért ne is nézzük a csúnya adatokat tovább. 


Az igazi mindenki számára 

A választék évről évre nő. Fehér csoki, félédes, tejcsoki, keserű, nugát és töltött: joghurttal, mogyoróval, mentollal. Na és persze a biocsokik is támadnak mostanában éppolyan hívogatóan, mint kevésbé "egészségesnek" titulált társaik. Bár a csokoládét MÉG nem minősítették gyógyszernek: de szerelmi bajra, unalomra, koncentrációs nehézségek ellen igen hatásos gyógymód. 

Híres csokoládéfogyasztók: 

Megnyugtatásul néhány híresség 

Katherine Hepburn: "Sosem ügyeltem a vonalaimra és soha nem is kellett. Amit látnak rajtam, az egész életemet kísérő csokoládéélvezet!". 

Elaine Sherman, amerikai írónő: " A csokoládé bűnözni enged minket, egészségessé, elegánssá és boldoggá tesz."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.