Valóra válhat egy álom?

Tényleg fogyaszt a szex? Most kiderül az igazság!

Hosszú évek óta tartja magát az a legenda, hogy a szex fogyaszt. Nos, bizonyos értelemben ez igaz is, de most eláruljuk, mennyire, és mit kell hozzá tenni, hogy igazán eredményes legyen!

2014.06.30 15:36ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Az egyik leggyakoribb mítosz, ami évtizedek óta tartja magát, hogy a szex segít a fogyásban, ám sajnos rossz hírünk van: ahhoz, hogy igazán eredményes legyen, szünet nélkül napi 24 órán keresztül kellene gyűrni a lepedőt, ami - lássuk be - még a legvirgoncabb szexfüggőknek is sok lenne egy idő után. A szeretkezés ugyanis percenként mindössze 5 kilokalóriát éget, ez óránként 300 - lenne, ha egy-egy aktus kitartana ennyi ideig. Az előjáték és minden "kísérő" elem ugyanis ennél még kevesebb energiát éget, valójában a szigorú értelemben vett szex az átlagembereknél nem tart 10-15 percnél tovább.

Vagyis egy átlagos szex nem fogyaszt jobban, mint amit pár lépcsőfok megmászásával érnénk el, igaz, kétségkívül szórakoztatóbb annál. A Huffington Post szakértője szerint még rosszabb, hogy az emberek többsége hetente csak 1-2 alkalommal szeretkezik, bár tény, hogy vannak aktívabb párok is, de még ők sem párnacsatáznak annyit, hogy annak a fogyasztó hatása számottevő lehessen.

"Igazán akkor érnénk célt, ha szexelnénk, mielőtt elmegyünk az edzőterembe, majd levezetésképp utána is, és fontolóra vesszük a szex lehetőségét akkor is, mikor épp belevetnénk magunkat a csokoládétortába" - hangzik a szakértő tanácsa. Kicsit ünneprontó, de legyünk optimisták: végülis a semminél még ez is több, és ha így nézzük, inkább az a kicsi kalóriaveszteség szex közben, mint semennyi a tévénézéstől!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.