Jövő szombaton

Július 5-én 32. Balaton-átúszás - megfosatunk-e több ezer embert?

A Balaton vize elvileg kiváló, vírusok csak nagyon lokalizáltan és rendkívül kis mértékben életképesek a nyílt vízben. Tehát ha valaki már betegen érkezik a versenyre, akkor harminc ország indulóját tudja alaposan megfosatni.

2014.06.26 14:27MTI

Amennyiben az időjárás is kegyes lesz, július 5-én, szombaton immár 32. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távon.

Amint az eseményt felvezető csütörtöki, siófoki sajtótájékoztatón elhangzott: nevezni a révfülöpi futballpályán lehet 7 órától 13.30-ig. A rajtra 8 órától folyamatosan kerül sor a révfülöpi kikötőből.

A Pek-Snack Balaton-átúszás szervezői a Magyar Úszás Napja kapcsán történt megbetegedések miatt kérték az illetékeseket, hogy ellenőrizzék a víz minőségét, de bíznak benne, hogy meg tudják tartani a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidősport úszórendezvényét. A vizsgálat eredményének és az időjárási előrejelzések tükrében az esemény megrendezéséről vagy halasztásáról két nappal a verseny előtt, jövő csütörtökön döntenek.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan több ezer amatőr úszót várnak az eseményre, melyen immáron ötödször vesz részt Erdei Zsolt korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó.

Sok külföldi indulóra is számítanak. A tavalyi Balaton-átúszáson harminc országból voltak indulók, és összesen közel nyolcezren teljesítették a távot.

Mint ismeretes, a múlt szombati Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó Európa Kupa-verseny, illetve a csaknem 3500 amatőr és profi sportoló részvételével megtartott Samsung Olimpiai Úszófesztivál után többen megbetegedtek. Az olimpiai bajnok Risztov Éva mellett a verseny férfi győztesét, Gyurta Gergelyt is kórházba kellett vinni. Feltételezhetően emberi ürülékből származó calici vírus okozhatta a problémát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.