Milliós bírság

Hogyan lehet hamisítani a pulykát? A Nébih tudja...

A gyártóüzemben több mint 2 tonna lejárt szavatosságú, illetve jelöletlen terméket is lefoglaltak. A hamisítványok között három áruházlánc sajátmárkás terméke is szerepel.

2014.05.26 11:08MTI
Forrás: youtube.com (Nébih)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy magyar élelmiszer-előállító nyolc, pulykatermékként árult készítményében egyáltalán nem vagy csak elenyésző mennyiségben talált pulykahúst, a termékeket visszahívták, előállítója milliós bírságra számíthat - közölte a hivatal hétfőn.

A Nébih szakemberei a debreceni MAR-NE-VÁLL Kft.-nél - annak kereskedelmi és gyártó egységénél - ellenőriztek. A gyártóüzemben több mint 2 tonna lejárt szavatosságú, illetve jelöletlen terméket is lefoglaltak. A hamisítványok között három áruházlánc sajátmárkás terméke is szerepel - áll a közleményben.

Az ellenőrzés során találtak olyan, pulykamedálként árult terméket, amelynek 99,6 százaléka csirkehús, 0,4 százaléka marhahús volt, és olyat is, amely csak csirkehúst tartalmazott.

A bírság megállapítása folyamatban van, mértéke a visszahívott tételek mennyiségétől is függ - közölte a hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.