Május utolsó szerdája

Sclerosis multiplex világnap a Vajdahunyadvárban

Az SM betegség világszerte 2-2,5 millió, Magyarországon pedig körülbelül 8-10 ezer embert érint.

2014.05.25 00:30MTI
Fotó: Wikipedia.org

A budapesti Vajdahunyadvárban tartják május utolsó szerdáján a sclerosis multiplexes (SM) emberek világnapját, amelyen futóversennyel és léggömbök felengedésével hívják fel a figyelmet a betegségre.

A világnapi rendezvényen 13 órától futóversenyt rendeznek, amelyen a betegek családtagjaikkal együtt állhatnak rajthoz. Szeretnék ugyanis tudatosítani mindenkiben, hogy az SM beteg is élhet teljes életet, amelynek része a sport, a rendszeres mozgás - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az eseményen bemutatkozik a nyíregyházi SM centrum és szó esik a Magyar SM Betegekért Alapítvány (MSMBA) elmúlt 15 évben végzett tevékenységéről is.

Az SM betegség világszerte 2-2,5 millió, Magyarországon pedig körülbelül 8-10 ezer embert érint. A sclerosis multiplexes betegek hétköznapjait önmagában is megnehezíti a nehéz beszéd, a rossz látás, a bottal, vagy kerekesszékkel való közlekedés. Ezt tetézi a türelmetlen, értetlen, lenéző társadalmi környezet, a verbális vagy fizikai agresszió.

A budapesti rendezvény a Tolerancia és Szövetség az SM betegekkel című országos kampány utolsó állomása, záró rendezvénye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.