Az én Vöröskereszt történetem

Személyes élményeket várnak a Vöröskereszt világnapján

A Nemzetközi Vöröskereszt május 8-án világméretű kampányt indít Az én Vöröskereszt-történetem címmel. A felhívásra a világ minden tájáról várják a szervezethez kötődő személyes élményeket.

2014.05.08 10:51MTI
freedigitalphotos.net/Photokanok

"Bárhová megyek a világban, az emberek történeteket mesélnek arról, hogyan találkoztak a munkánkkal" - idézte a Magyar Vöröskereszt csütörtöki közleményében Yves Daccord, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának főigazgatójának szavait.

A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagja, amely már több mint 150 éve végzi humanitárius munkáját világszerte. A Vöröskereszt és Vörösfélhold évente 180 millió embernek nyújt segítséget a világon.

A Vöröskereszt-világnap alkalmából megfogalmazott felhívásában a szervezet arra bíztatja az embereket, hogy a humanitárius szervezethez kötődő személyes élményeiket osszák meg a voroskereszt.tumblr.com oldalon keresztül.

Világszerte több mint 17 millió Vöröskereszt és Vörösfélhold önkéntes, valamint 80 millió tag lép kapcsolatba barátokkal, családokkal, szomszédokkal naponta.

Magyarországon a Magyar Vöröskeresztnek 40 ezer önkéntese és 130 ezer tagja van, akik szociális intézményekben, iskolákban, adománygyűjtéseken, véradásokon, katasztrófák esetén is segítik a szűkebb és tágabb közösséget. Tevékenységük hatással van a társadalom tagjainak életére.

A Magyar Vöröskereszt 2013-ban 266 ezer embernek segített szociális akcióival, amelyek összértéke meghaladta az 510 millió forintot. A szervezett akciók keretében tavaly 417 ezren adtak vért.

A legnagyobb magyar humanitárius szervezet keresőszolgálata évente több száz embernek segít a világháborúban eltűnt vagy külföldre szakadt hozzátartozói felkutatásában - emlékeztetett a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.