Élet-tér

Több mint ötszáz helyen lesz tavaszi nagytakarítás

Már 500 találkozási pont van a "TeSzedd" térképén. A szervezők május 2-ig várják a további jelentkezőket.

2014.04.22 09:45ma.hu
Kép: teszedd.hu

Napról napra gyarapodik a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció résztvevőinek száma: már több mint 500 találkozási pontot hoztak létre, vagyis már ennyi helyszínen tartanak tavaszi nagytakarítást szerte az országban, 2014. május 9-11. között a „TeSzedd!” akció keretében. A már meglévő találkozási pontokhoz csatlakozni, vagy új szemétszedési helyszíneket keresni és új találkozási pontokat létrehozni május 2-ig lehet - írja a MagyarPolgármester Online.

A „TeSzedd!” felhívása: Arra kérjük, hogy minden lehetséges fórumon buzdítsa a családtagjait, barátait, munkatársait arra, hogy Önnel együtt vegyenek részt a „TeSzedd!”-en, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy itthon is mielőbb természetessé váljon a környezettudatos gondolkodásmód, a belső igény a környezetünkre való odafigyelésre.

A „TeSzedd!”-nek a környezeti nevelés támogatása mellett komoly közösségépítő – legyen az család vagy munkahelyi közösség – és az önkéntességet népszerűsítő szerepe is van. Hiszünk abban, hogy minél többen mutatunk példát, annál többen akarnak csatlakozni ehhez a táborhoz.

Arra buzdítjuk, hogy ha még nem jelentkeztek az idei „TeSzedd!” akcióra, tegyék azt meg mielőbb a www.teszedd.hu oldalon! Ha pedig már csatlakoztak, vonjanak be még több embert és hozzanak létre még több találkozási pontot! Keressenek szemetes helyeket, előzetesen mérjék fel azokat, jelentkezzenek május 2-ig, és május 9-én, 10-én vagy 11-én varázsolják tisztává együtt.

Mi, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségnél azt szeretnénk elérni, hogy mindenki számára a környezettudatos gondolkodásmód legyen a természetes, ebben kérjük az Ön segítségét is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.