Miskolcra is elért Európa

Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Miskolcon

Az áprilisban "munkába álló" gyűjtő járművek lehetővé teszik a tevékenység bővítését.

2014.04.19 12:05MTI
Forrás: Wikipedia

A szelektív hulladékgyűjtést segítő két járművel bővül a miskolci önkormányzati tulajdonú, ugyanakkor térségi feladatokat is ellátó MiReHuKöz Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. járműparkja, az új autóknak köszönhetően házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő - közölte Majoros Róbert, a cég ügyvezetője.

A szelektív gyűjtés az elmúlt években Miskolcon és térségében dinamikusan fejlődött, eddig azonban a házhoz menő gyűjtésre nem volt mindenhol lehetőség. Az áprilisban "munkába álló" gyűjtő járművek lehetővé teszik ennek a tevékenységnek a bővítését Miskolcon és további 36 település családi házas övezeteiben, valamint a csomagolási hulladékok hatékonyabb gyűjtését is - tájékoztatott az ügyvezető.

Közlés szerint a cég közel 75 millió forintot nyert az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség idei iparfejlesztési pályázatán az új autók vásárlására.

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. Miskolc térségében 37 település 260 ezer lakosánál keletkező nem veszélyes települési hulladékok gyűjtését, szállítását, előkezelését és ártalmatlanítását végzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.