A hang világnapja

Tudta, hogy a hang gyógyíthat?

A hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire, valamint a hangképzés problémáira, fejlesztésére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat hang világnapi programja.

2014.04.15 13:45MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/bandrat

Az 1999-ben kezdeményezett hang világnapját világszerte április 16-án ünneplik, Magyarországon tavaly óta szerveznek ezen a napon programokat.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a témával kapcsolatos előadásokkal az emberi hang jelentőségét és sokszínűségét mutatja be: életminőségünk jobbá tételében játszik fontos szerepet. Emellett lehetőséget ad az emberi hanggal foglalkozó tudományágak népszerűsítésére. Ilyen az akusztika, biológia, matematika, pedagógia, logopédia és műszaki tudományok.

A VII. kerületi, Izabella utcai épületben délelőtt a legkisebbeket várják hangoskodó játékokkal, délután pedig interaktív beszédtechnikai foglalkozást tartanak. A VIII. kerületi tagintézményben a beszédtanulás folyamatát mutatják be, majd logopédusok játékos hanggyakorlatokat tartanak. A XXII. kerületi tagintézményben pedig zenés-játékos műsorral készülnek a legkisebbeknek.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat közleménye szerint "meglepően sokan küzdenek különböző hangképzési zavarokkal és gyakran nincsenek is problémájukkal, illetve az azt megoldó segítséggel tisztában".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.