Gyógyszertárban állítják fel

Marihuanát automatából

Cigi, óvszer és alkohol után itt a drogautomata. Igaz, még nem elterjedt, most a világ első ilyen szerkezetéről számolunk be.

2014.04.15 13:15MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/scottchan

Három hónappal a marihuána legalizálása után üzembe helyezik az első "fűautomatát" az amerikai Colorado államban.

A helyi sajtó szerint a hétvégén bemutatott berendezés a világ első marihuánaautomatája. Stephen Shearin, a berendezést üzemeltető vállalkozás vezetője a The Salt Lake Tribune című lapnak elmondta, hogy a szerkezet a cigarettaautomatákhoz hasonló elven működik.

A marihuánaautomaták kizárólag orvosi célokra használhatóak. A szolgáltatás igénybevételéhez személyi igazolványra van szükség.

Shearin szerint a gép elsősorban a bátortalan emberek számára jelent nagy segítséget: "csak be kell dugni az igazolványt, ki kell választani a terméket, majd fizetni".

A gépet hamarosan felállítják a Denver közelében lévő Avon egyik gyógyszertárában.

Coloradóban a marihuána vétele és eladása az év eleje óta legális a 21 éven felüliek számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.