Élelmiszer-biztonság

Ezeket a sütiket ne vegye, mert beléjük borult a tartósítószer!

A NÉBIH mutatta ki a magas tartósítószeradalék-tartalmat, mely volt, hogy a megengedett érték kétszeresét is meghaladta! Ha dobozos sütiket szokott vásárolni az áruházláncokban, jól nézze meg a matricát! Itt vannak a képek is!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.04.10 12:24ma.hu
KATT a képekért!

Magas tartósítószer adalék tartalom miatt a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) megtiltotta a Gávavencsellői Sütőüzem Kft. (4472 Gávavencsellő, Toldi u. 40. adószáma: 11243942-2-15) kálium-szorbát felhasználásával előállított termékeinek forgalomba hozatalát, valamint elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását és azonnali visszahívását.

A forgalmi korlátozás és visszahívás a 2014. április 7-ét megelőzően, kálium-szorbát felhasználásával készült termékre vonatkozik, azok élelmiszerbiztonsági megfelelőségének megállapításáig.

A szakemberek a kereskedelmi forgalomban és sütőüzemben vett mintákban mutatták ki a magas tartósítószer adalék tartalmat, mely volt, hogy a megengedett érték kétszeresét is meghaladta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.