Visszaélnek az OÉTI védjegyével

Nézze meg a tiltott étrend-kiegészítőket, közte van-e, amit szed!

Több étrend-kiegészítőn jogosulatlanul helyezik el az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet logóját. Az OÉTI jogi eljárásokat indított a jogsértők ellen, de a gond ennél nagyobb lehet...

2014.04.09 10:12ma.hu

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet tájékoztatása szerint az utóbbi időben számos étrend-kiegészítő termékkel összefüggésben előfordult, hogy az adott forgalmazó jogosulatlanul jelentette meg kereskedelmi kommunikációjában a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál védjegyként bejelentett OÉTI logót.

A forgalmazók vélhetően a nagyobb haszon reményében, a termék hitelességét növelendő helyezik el a Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet védjegyét a termékek csomagolásán. Az inézet azonban egyetlen étrend-kiegészítő termék tekintetében sem adott felhasználási jogot az OÉTI védjegy használatához. Az érintett forgalmazók ellen jogi eljárást kezdeményezett az intézet.

A forgalomba hozataltól eltiltott étrend–kiegészítőket itt nézheti meg >>>

Itt pedig az összes tiltott étrend kiegészítő megtalálható >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.