(F)elmérték

A távolság nem feltétlenül csökkenti a szerelmet

A korábban véltnél kevésbé veszélyes a párkapcsolatra, ha a pár tagjai külön lakásban élnek - egy német felmérés szerint.

2014.03.31 16:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A wiesbadeni Népességkutató Intézet  három éven át figyelt meg párokat. Az intézet kutatásában összesen 12 400-an vettek részt, a kapcsolatok több mint fele tartósnak bizonyult. A párok 15 százaléka szakított, egyharmaduk költözött közös lakásba.

A kutatók szerint Németországban egyre több pár - a párok már több mint tíz százaléka - él külön lakásban. A vizsgálat bilokálisnak nevezi azt a párkapcsolatot, amelyben a partnerek szexuális értelemben is párt alkotnak és mások által is ismert és elismert a kapcsolatuk, mégsem élnek egy háztartásban.

A fiatalabb párok - 25-27 évesek - esetében a külön lakás trendje háromszor gyakoribb, mint a 35-37 évesek körében.

A kétlakiság oka gyakran az, hogy a párok tagjai a saját munkahelyükhöz közeli otthonban akarnak élni, mások azonban gyakran azért döntenek a külön háztartás mellett, mert több személyes térre vágynak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.