Országszerte szedjük a szemetet

Háromnaposra bővül a TeSzedd! akció

Idén háromnaposra bővül a TeSzedd! elnevezésű szemétszedési akció, így május 9-11 között országszerte számos ponton lesz lehetőség kapcsolódni a programhoz.

2014.03.07 13:22MTI
freedigitalphotos.net

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által szervezett program idén nem több naposra bővül, de csatlakozik az Európai Bizottság Let's Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezésű projektjéhez is, amelynek keretében május 10-én 28 európai országban tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciókat - közölte pénteken az ügynökség az MTI-vel.

A program célcsoportjait elsősorban az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák alkotják, de a vállalatokat, cégeket, önkormányzatokat, civil szervezeteket és gyerekes családokat is szeretnének bevonni a mozgalomba.

A rendezvény célja az önkéntesség népszerűsítése mellett egyrészt, hogy az emberek szűkebb és tágabb környezete megtisztuljon az eldobált szeméttől, másrészt pedig a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen.

A program gazdái várják helyi koordinátorok jelentkezését, akik találkozási pontot szerveznének, ezzel együtt minimum 10 fős csoportot regisztrálnának. Egyénileg regisztrálni és az egyes találkozási pontokhoz csatlakozni április elejétől május 2-ig lehet az interneten keresztül.

A szervezők a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket. A TeSzedd! akcióban összesen 1075 helyszínen több mint 100 ezer önkéntes vett részt az akcióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.