Tetőterasz: napozóterasz és jacuzzi fog üzemelni

A Rudas Gyógyfürdő a világ negyedik legszebb fürdője!

A világ legszebb fürdőinek listáján negyedik lett a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda török kori termál medencéje; a gyógyfürdő déli szárnyának jelenleg is zajló, közel egymilliárd forint összköltségű rekonstrukciója a tervek szerint augusztusra készül el.

2014.02.22 11:55MTI

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta: a thrillist.com nevű amerikai magazin 2013-ban sorolta az előkelő negyedik helyre a Rudas Fürdőt a világ fürdői között.

Budapest fürdői általában az első négy között szerepelnek a külföldi lapok összeállításaiban: a CNN a Gellért fürdőt, a Guardian a Palatinus fürdőt, a Spiegel Online a Széchenyi fürdőt sorolta a legjobbak közé, vagyis már nem lehet úgy összeállítani a világ legjobb fürdőit bemutató sorozatot, hogy abban ne szerepeljen budapesti fürdő - tette hozzá.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes kiemelte: a budapesti gyógyfürdők fejlesztése folyamatos, ezt az elmúlt három évben megvalósult és átadott infrastrukturális beruházások is mutatják.

Ezzel párhuzamosan a fővárosi önkormányzat feladata a tervezés, annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló forrásokat le lehessen hívni.

Az elért eredmények kapcsán fel kell hívni az itt élők figyelmét arra, hogy egyedülálló adottságokkal rendelkező városban élnek - mutatott rá.

Ismertetése szerint a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának, az egykori palackozó üzemnek a rekonstrukciója idén augusztusra fejeződik be, akkor 4 új medencét adnak majd át.

Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezéskoordinációért felelő államtitkára arról beszélt, hogy a tárca célja a turisztikai célú beruházások aktív támogatása, amelyek hozzájárulnak a belföldi és külföldi látogatók számának növeléséhez.

Közölte: a Rudas Gyógyfürdőben két éve lezárult fejlesztés 391 millió forint európai uniós támogatásban részesült. Arról is beszélt, hogy hamarosan véglegesítik a 2014-2020 közötti tervezési időszak fejlesztési programjait megalapozó partnerségi megállapodást az EU-val, a pályázatok 2014 második felétől jelennek majd meg.

Rámutatott: az ország hévízvagyonához kapcsolódóan megvalósuló turisztikai fejlesztéseknek önfenntartónak kell lenniük.

Szőke László a jelenleg is zajló rekonstrukcióról elmondta: a fürdő területének növelésével, az új medencék és a szauna-világ kialakításával több mint 2550 négyzetméteres területet érint. A fejlesztés teljes költsége közel egymilliárd forint.

A sajtótájékoztatón bemutatott tervek szerint az új déli szárny háromszintes lesz. A beruházás során kialakítanak egy földszinti medenceteret, ahová két közepes és két kisebb, úgynevezett merülő medencét építenek. Az emeleten egy, az utcáról is megközelíthető, közel 250 négyzetméteres étterem várja majd a vendégeket. A tetőteraszon napozóterasz és jacuzzi fog üzemelni. A jelenlegi uszodához csatlakozó vendég- és személyzeti öltözőket magába foglaló épületrészben pedig egy több mint 500 négyzetméteres szauna világot hoznak létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.