Furán megkülönböztetett mellékhelyiségek

A banán az urak, az őszibarack a hölgyek jele

Egy kínai pizzéria zavarba hozta vendégeit, mivel banán- és őszibarackábrával különböztette meg az urak és a hölgyek számára szánt mellékhelyiségeket.

2008.08.05 07:24MTI

A "gyümölcsjelek" ügye eljutott Csengcsou (Zhengzhou) illetékeseihez is, akik épp azt vizsgáltatták, hogy a rájuk bízott városban mennyire világosak az átlagfogyasztók számára a különböző megjelölések. Elemzésük alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az esetek 60 százalékában az embereknek komoly fejtörést okozhat az eligazodás - olvasható az Ananova angol hírportálon. 

Az ominózus 60 százalékba bekerült a pizzéria, ahol a vizsgálódók kerek tíz percen keresztül álltak a mosdók előtt, s elemezték a betérni vágyók reagálását. A vizsgálat ideje alatt egy tucatnyi vendég kívánt betérni a mellékhelyiségbe, s mindannyian hosszasan töprengtek, hogy melyik ajtót válasszák. "Nem voltunk biztosak abban, hogy melyik jel szól a férfiaknak. Előfordulhat, hogy a banán egy karcsú hölgyre utal" - töprengett az egyik férfivendég.
 
A városban egyébként másutt is előfordult, hogy furán különböztették meg a mellékhelyiségeket. Így akadt olyan hely, ahol a férfimosdót vízeséssel, a nőit pedig esővel jelölték. A kutatást irányító Csang Liang (Zhang Liang) szerint a városi hatóságoknak a félreértések elkerülése végett szabványosítani kellene a mosdók megjelölését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.