Segíthetnek a gyógyteák a teherbeesésben

Babára vágyik? Teázzon - de nem mindegy, mit!

Amikor először merül fel az ötlet egy fiatal párban, hogy kisbabát szeretnének, általában abban bíznak, hogy elsőre sikerül teherbe esni a nőnek. Csakhogy ez korántsem természetes, így néha jobb egy kicsit rásegíteni.

2014.01.14 16:47ma.hu

Sok nő azt hiszi, hogy teherbe esni könnyű, és már az első hónapban sikerül is. Azonban az igazság az, hogy nem ritka, hogy hosszú hónapok telnek el, míg végre pozitívat mutat a teszt. A jó hír az, hogy vannak olyan gyógyteák, melyek fogyasztásával nagyobb eséllyel kopogtat a gólya. Hogy melyek ezek, arról Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológus főorvosa beszélt.

Cickafark

Az éhgyomorra fogyasztott cickafarkteára sok nő esküszik, ugyanis olyan hatóanyagokat is tartalmaz, mely segíti a normál tüszőérést és a sárgatesthormon termelődését. Lehetőleg mesterséges édesítőszer és cukor nélkül igya, mert azok befolyásolhatják a progeszteron szintjét, továbbá fontos, hogy csakis az ovuláció előtti időszakba fogyassza! A cickafarktea az egész szervezetre kifejtett kedvező hatása és a lelki sebek, tüskék gyógyírjaként szintén szolgálja a sikeres babaprojectet.

Palástfű

A cickafark mellett a palástfűtea a legnépszerűbb a babára vágyó nők körében, főleg azoknál, akiknél rendszertelen a ciklus, illetve ha peteérési problémákkal küzdenek. Fogyasztása kifejezetten ajánlott azoknak, akik teherbe szeretnének esni, ugyanis segíti a méhnyálkahártya felépítését, erősíti a méhet és jó hatással van a beágyazódásra is. Teáját fogyassza naponta 2-szer az ovuláció után!

Barátcserje

"Barátcserje segítségével hamar szabályossá válhat a hóbortos menstruációs ciklus, így könnyebben ki lehet számolni az ovulációs időszakot. Jó hatással van továbbá a sárgatest zavarára, valamint csökkenti a magas prolaktinszintet is, ami a peteérési zavarokért felelős. Egész ciklus alatt szedhető és a kellemetlen alhasi görcsöket is eredményesen mérsékli. Amennyiben az ízét esetleg nem szereti, tabletta formájában is kapható. A nőkre gyakorolt áldásos hatásait a modern orvostudomány kísérleteinek eredményei is igazolták" - mondja Dr. Bérczy Judit.

Málnalevél

A málnának sokan csak a gyümölcsét fogyasztják, pedig levele is értékes elixír, hiszen remek méregtelenítő hírében áll, ami többek között segíti a teherbeesést. Leggyakrabban palástfűvel együtt alkalmazzák, de önmagában is fogyasztható. A belőle készült teából már napi 2 deci javíthatja a fogamzás esélyét, mivel segíti a peteérést és a beágyazódást, valamint javítja a petesejt minőségét. Kedvező hatással van gyermekláncfűleveles teakeverék komponenseként az inzulinháztartásra, melynek optimalizálása szintén növeli a teherbeesés esélyét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.