Bock, Tackler, Wunderlich és Mészáros

Tokaji Wine Boutique Étterem Torontóban

A kontinensen elsőként rendelkezik magyarországi pincészetek termékeinek értékesítésére szóló, illetve a kanadai piacon egyedüliként a magyar borok helyszíni forgalmazására szóló joggal.

2013.12.20 22:55MTI

Az étterem egyben Magyar Borok Háza, így tíz neves magyarországi pincészet - köztük a Bock, a Tackler, a Wunderlich és a Mészáros - negyven különféle borát értékesítheti.

Az észak-amerikai piacon a Vinum Tokaj International LLC. által végzett néhány éves előkészítő marketing és piacépítési tevékenység eredményeként nyithatott meg pénteken az étterem. A megnyitón a kanadai Magyar Konzulátus képviseletében Szabó Stefánia torontói főkonzul, Király Ödön külgazdasági szakdiplomata, a város alpolgármestere, Gino Rosati és Michael DeBiase regionális tanácsos is részt vett - tájékoztatta a Külügyminisztérium közleményben az MTI-t.

A borkóstolóval egybekötött ünnepi vacsorán megjelentek Balla Sándornak, a Tokaj Canada elnökének és a Borház menedzserének meghívására a politikai és gazdasági élet szereplői, illetve a helyi magyar közösség képviselői is.

A magyaros menü mellé tokaji pincészetek borait szolgálták fel. A borokat Szabó Zoltán, Kanada egyik legismertebb, nemzetközi szinten is elismert sommelier-je mutatta be.

Balla Zsigmond, a Vinum Tokaj International ügyvezetője ismertette a cég azon terveit, amelyek alapján a közeljövőben két újabb helyszínen, New Yorkban és Los Angelesben is megnyílhat Tokaji Wine Boutique Étterem és Magyar Borok Háza.

Balla Attila, a Drink Tokaji elnöke elmondta, a rendezvény a magyar kormányzat által elindított kezdeményezés első lépése. A projekt keretében az egyes magyar borvidékeket - kiemelten Tokajt - a világ bortérképére szeretné visszahelyezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.