A boldogtalan házasság szélütéshez vezethet!

A magas vérnyomás ellenszere a boldogság!

Németország legnagyobb példányszámú napilapja hétfői számában mindennek alátámasztására egy amerikai tanulmányt idézett, amelynek főbb megállapításait a közelmúltban német orvosok is megerősítettek. Eszerint bizonyított, hogy a magas vérnyomás legjobb ellenszere a boldog házasság.

2008.07.28 17:35MTI

Amerikai, majd német orvosok a közelmúltban több, házasságban élő férfit, illetve nőt, valamint egyedül élő személyt vizsgáltak, mégpedig rendszeres időközönként 24 órás mobil vérnyomásmérővel. 

Az érintetteknek mindemellett még arról is vallaniuk kellett, hogy élvezik-e a házasságot vagy éppen az egyedüllétet. A vérnyomásadatok, valamint a válaszok kiértékelése után egyértelművé vált, hogy a boldog párkapcsolatban - legfőképp házasságban - élők vérnyomása az egészséges határon belül jóval alacsonyabb, mint azoké, akik a házasságban a természetes és felhőtlen élvezet helyett megkeserítik egymás életét. 

S jelentősen alacsonyabb azokénál is, akik egyedül élnek. Ezek után az orvosok hanyatt-homlok figyelmeztettek, hogy a boldogtalan házasság - egyebek között - szívelgyengüléshez, infarktushoz és szélütéshez vezethet. A vérnyomás ugyanis feltartóztathatatlanul szökik a magasba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.