10 versenyző közül kerültek ki

Megvannak az Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny győztesei

Az Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny döntőjén az Elamen Zrt. és a Hungast Kft. csapatát választották meg a legjobbnak az utolsó fordulóba jutott tíz versenyző közül.

2013.11.25 13:43MTI
MTI, archív

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által szervezett versenyen apró különbségek voltak csak az egyes csapatok között, ezért végül két arany, két ezüst és két bronz érmet osztott a zsűri szombaton.

Aranyérmet nyert az Elamen Zrt. és a Hungast Kft., ezüstöt az Eurest Kft. és a Sodexho Kft., míg harmadik helyen a Junior Harmónia és a Vasi Fogadó Kft. csapata zárt.

A NÉBIH különdíját az Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha vihette haza, a KÖZSZÖV különdíját pedig a BAJA Marketing Kft. csapata nyerte el. Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kellett megtervezniük egy háromfogásos menüt, amelyet felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kellett benyújtani.

A második körbe továbbjutott tíz csapat ezen menük alapján készített el tíz adagot a rendelkezésre álló három óra alatt. Az étlapon szerepelt többek között fűszeres vöröslencse leves, sütőtökös csirkemell grillezett hagymával, sült túróval és tökmártással, illetve almás, birsalmás zabpelyhes muffin is.

A NÉBIH reményei szerint a versenyt jövőre akár mind a négy évszakban megszervezhetik. Az idei megmérettetésre érkezett recepteket pedig fotókkal és tápanyagszámítással kiegészített kiadvány formájában elérhetővé teszik az érdeklődők számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.