Megszívták

Kannabiszmérgezés: több százan szorultak orvosi kezelésre

Több mint 700 ember, többségében nők és lányok szorultak orvosi kezelésre Albánia déli részén, mert mérgezést szenvedtek egy kannabiszültetvényen végzett munka közben.

2013.11.02 10:25MTI

Az eset Tiranától 240 kilométerre délre történt, Lazaretben, a görög határ közelében.

Az erősen őrzött településen állítják elő a legtöbb hasist egész Albániában, a helyi hatóságok szerint évente 900 tonnát, nagyjából 4,5 milliárd euró értékben.

A több száz, kórházba szállított asszony és lány - köztük gyerekek - gyomorfájásra, heves szívdobogásra, magas vérnyomásra panaszkodtak. Nyilvánvaló, hogy a kannabisz aratása, préselése és csomagolása közben szenvedtek mérgezést - mondta el Hysni Luka, a gjirokastrai kórház orvosa.

Augusztusban 50 idénymunkást vett őrizetbe a rendőrség a Lazaret környéki kannabiszültetvényeken. A munkásokat felügyelő fegyveres őrök tűzharcban két embert megsebesítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.