A zene csodákra képes

Ezeket hallgassa, ha fájdalmai vannak!

Az emberek legalább negyven százaléka hallgat zenét fájdalomcsillapítás gyanánt - lássuk, a tapasztalatok szerint mely dalokat kell bevetni, ha jön a kín!

2013.10.28 17:30ma.hu
Ehelyett hallgassa kedvenc zenéit!

Több mint negyven százaléka az embereknek tapasztalta azt, hogy a zene csillapítja a fájdalmat.  A Lloyds által rendelt kutatás szerint legjobb hatással a fiatalokra van: főként a 16-24 évesek tudják fájdalmaikat a muzsika hangjával csillapítani, de persze kortól függetlenül jót tesz az agynak és a léleknek.

Becslések szerint csak Angliában legalább 10 millió ember szenved valamilyen fájdalomtól, 1500-an pedig állandó fájdalommal élnek. A tanulmány viszont azt mutatja, hogy nem feltétlen kell gyógyszerekhez fordulni az ilyen esetekben, elég, ha az ember például jógázik, vagy relaxál és zenét hallgat.

A kínjaikat ily módon kezelők 21 százaléka a popzenére esküszik, míg 17 százalék a komolyzenében hisz, a dobogón a harmadik helyen, 16-16 százalékkal a rock és az indie osztozik.
 
A felmérés szerint az alábbi 5 dal segít a legborzasztóbb helyzetekben is:

5. Easy (The Commodores)

4. Candle In The Wind (Elton John)

3. Albatross (Fleetwood Mac)

2. Angels (Robbie Williams)

És a nyerő! 1. Bridge Over Troubled Water (Simon and Garfunkel)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.