Egy kis testmozgás mindenkinek kell...

A szex jó, de nem eléggé?

Egy kisebb tanulmány szerint a szex valóban jobban égeti a kalóriákat, mint a séta, de korántsem olyan jó, mint a kocogás.

2013.10.28 16:41ma.hu

Múlt héten publikálta a PLOS ONE szakfolyóirat azt a friss tanulmányt, mely szerint a közepesen erőteljes szexuális aktus alatt a férfiak percenként 4,2, míg a nők 3,1 kalóriát égetnek el – legalább is, ha fiatal és egészséges emberekről van szó. Persze, itt nem arra utalnak, hogy aki már a negyvenes évei felett jár, ne is próbálkozzon a szexszel, hanem arra, hogy bizonyos korban és egészségi állapotban akár szívrohammal is járhat egy pásztoróra.

A montreali Quebec Egyetem 21 párt vizsgált: a szakemberek 18 és 35 év közöttiekre szerelték a SenseWear nevű készüléket, mely a szervezeten kívül elhelyezve többek között a szívverést és az elégetett kalóriákat méri.

Minden résztvevő előzetesen 30 percet kocogott a futógépen, hogy kalória-felhasználásuk bázisszámait rögzíteni tudják a tudósok, majd hazaküldték őket, karjukon az eszközzel és azzal az instrukcióval, hogy szexeljenek partnerükkel az eszköz levétele nélkül.

Az átlagos menet 25 percig tartott (néhány rövidebb volt, mint 10 perc, néhány pedig eltartott egy órát is), és mint kiderült, a férfiakat jobban megmozgatta, mint a nőket. Átlagban az erősebbik nem 101 kalóriát égetett el, míg a szebbik nem képviselői mindössze 69-et. Ehhez képest viszont a kocogás során a férfiak 276 kalóriától szabadultak meg 9,2 perc alatt, a nők pedig 213-at égettek el 7,1 perc alatt. Persze, ez nem jelenti azt, hogy érdemes lenne felhagyni a szerelmeskedéssel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.