Hatalmasra duzzadt a nő hasa

Terhesnek tűnt, pedig csak masszív alkoholista

Napi három üveg bort is képes volt elfogyasztani a fiatal nő, amitől olyan súlyosan károsodott a mája, hogy a gyomra már nem volt képes kiüríteni a benne felgyülemlő folyadékot: úgy nézett ki, mintha terhes lenne.

2013.10.24 11:05ma.hu

Döbbenetes felvételeken mutatta be a BBC angol adása egy nő történetét, aki naponta három üveg bort is képes volt meginni, mája viszont ettől annyira kikészült, hogy rendszeresen terhesnek vélték őt. Az Old Before My Time című sorozatban az alkoholistáknál előbb-utóbb kialakuló májcirrózis egy olyan mellékhatását, az úgynevezett ascites következményeit mutatták be, melynek során a folyadék a gyomor környékén felgyülemlik és a hasfalon áttetsző erek szövevénye csak megerősíti az elsődleges tippet, miszerint a beteg valójában terhes.

Fotó: freedigitalphotos.net

Pedig a Jo nevű nő egyáltalán nem várt gyermeket. Ehelyett a mai napig három hetente kórházi kezelésre szorul, ilyenkor a máj által már nem feldolgozható folyadékot - néha akár 23 litert is - segítenek leereszteni. "Ez nagyon lassú folyamat, 12 liter mintegy 8 órán keresztül folyik le" - hangzott el a műsorban. Jo azt mondja, már egy ideje józanul él, de a károsodás visszafordíthatatlan, és a nő - aki édesanyjával él - abban bízik, hogy a nemrég kapott új májával képes lesz idővel normális életet élni.

Addig is a bankkártyája le van tiltva, vásárolni pedig csak az anyja jár, nehogy a nő kísértésbe essen. A csatorna azzal indokolta Jo történetének bemutatását, hogy az Egyesült Királyságban egyre nagyobb problémákat okoz az alkohol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.