Kiszagolta a gyerek vércukorszintjét

Négyéves gyerek életét mentette meg az ismeretlen pitbull

Néhány nappal azután, hogy hazavitték egy menhelyről, a harci kutya megmentette négyéves gazdája életét.

2013.10.10 18:32ma.hu

A kilencvenes években felkapott téma volt hazánkban az illegális kutyaviadal, egyre-másra szóltak a híradások a különböző harci kutyás esetekről. Különösen sokat cikkeztek akkoriban az ilyen illegális viadalok legnagyobb „sztárjairól”, a pitbull terrierekről. A közvélemény akkoriban ezeket a kutyákat vérszomjas fenevadaknak tartotta, és a mai napig fel-felbukkan a nevük kutyatámadásokról szóló hírek kapcsán.

Az emberek azonban hajlamosak elfeledkezni arról, hogy legyen szó bármely kutyafajtáról, alapvetően egy intelligens, érzelmekkel teli társról beszélünk, és amit a kutya tesz, az gyakorlatilag a gazdáját minősíti. Szolgáljon tanulságul az alábbi történet.

Christi Smith, az elaltatása előtti utolsó pillanatban vitte haza egy menhelyről TaterTot nevű pitbull terrierjüket, valószínűleg a legjobb döntést hozva meg életében. Egy éjszaka az újdonsült családtag ugatására és szűkölésére ébredt, rémülten látta, hogy a TaterTot félőrülten szaladgál a hálószoba és a nő négyéves kisfia, Payton ágya között.

Mikor Smith odarohant azt látta, hogy a fiú eszméletlenül fekszik, alig lélegezve. Azonnal a kórházba rohantak, ahol az orvosok megállapították, hogy a kisfiú vércukorszintje drasztikusan lezuhant. Mint kiderült, a kutya érzékeny szaglása érzékelte a gyermek testében lejátszódó kémiai változást.

„Ő Payton őrangyala” – nyilatkozta a Smith, akinek van már tapasztalata pitbull-mentésben, ezért is hozta el a kutyát a menhelyről és próbált neki családot keresni.  Úgy gondolta, a kutya komoly változást hozna a család nyugodt mindennapjaiban, de négy nappal később a véleménye megváltozott. „Ez a kutya sosem kerülhet el tőlünk, egész életemben tartozni fogok neki” – mondta könnyeivel küzdve.   

Az orvosoknak sikerült stabilizálniuk a kisfiú állapotát, de még nem tudták kideríteni, mi okozhatta a vércukorszint ilyen mértékű csökkenését. Mindenesetre ha Paytont hazaengedik, barátja és védelmezője, TaterTot ott fogja várni.

A képeket megnézheti itt >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.