Egyre jobban pornófüggővé válnak a fiatalok

Rákattantak a pornóra, segítség nélkül már le sem tudnak állni

16 és 20 év közti diákok körében végeztek egy felmérést Londonban, az eredmény pedig még azokat is meglepte, akik sejtették, hogy a fiatalok számára nem idegen az interneten elérhető pornókínálat.

2013.09.30 17:32ma.hu

Megdöbbentően sok 16 és 20 év közötti diák ismerte be, hogy szakképzett segítség nélkül már valószínűleg nem tudna leállni az online pornófilmekről - állapították meg egy kelet-londoni egyetem felmérésében. A megkérdezett 177 diákból minden ötödik beismerte, hogy kifejezetten úgy tekintenek a pornóra és épp úgy izgatja őket, mint a valódi szex, és ugyanennyien mondták azt, hogy bár megpróbáltak leszokni a szexfilmekről, nem sikerült. 13 százalékuk azt sem titkolta, hogy az idő előrehaladtával egyre extrémebb típusú filmekkel stimulálja magát - számolt be a Metro című brit lap.

A felmérésben részt vevők 97 százaléka vallotta be, hogy rendszeresen néznek pornóképeket és -filmeket. A felmérést végzők kifejezetten aggasztónak találták, hogy a diákok hét százaléka már gondolkozik azon, hogy szakember segítségét kéri a leszokáshoz, és nagyon sokan panaszkodtak arról, hogy az izgató szokásuk miatt szinte teljesen elvesztették a kapcsolatot a valósággal, elmaradtak mellőlük a barátok, tönkrementek a párkapcsolatok és minden szempontból negatív hatással van a pornófüggőség a társadalmi életükre.

Fotó: freedigitalphotos.net

Amanda Roberts egyetemi pszichológiatanár, a kutatás vezetője legfőképp attól fél, hogy a mindenütt jelen lévő pornóhoz már annyira hozzászoktak a fiatalok, hogy előbb-utóbb már a legkeményebb szex sem fog nekik örömöt okozni. "Annyira rombolja az önbecsülésüket, mert nem úgy néznek ki, mint a pornósztárok, és a lányoktól is azt várják el, hogy úgy viselkedjenek, mint a pornócsillagok" - magyarázta a szakértő.

A felmérést egyébként nemcsak a fiúk, hanem a lányok közt is elvégezték, és mint kiderült, közöttük is ötből négyen több-kevesebb rendszerességgel néznek felnőtt tartalmú filmeket. A lányok nyolc százaléka nem is tudta abbahagyni a nézést, de sokan arról számoltak be, hogy ilyenkor inkább a kíváncsiság hajtja őket az újabb és újabb szexjelenetek kukkolása felé - derült ki a tanulmányból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.