Digitális függőségeink

Előbb mondunk le a csokiról és a sportról, mint a PC-ről

Egy kutatás szerint digitális eszköztárunk legfontosabb tagja személyi számítógépünk.

2013.08.29 16:13Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az Intel támogatásával készült kutatásban megkérdezett háztatások 97%-a vallja PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének, amelyen átlagosan heti 21 órát töltenek el. Az IDC-nek a "Digitális Függésünk Vizsgálata" (Exploring our digital dependence) címen indított felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot - különös tekintettel a PC-re - és előbb mondanának le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta élvezetekről, mint otthoni számítógépükről.

A megkérdezettek 83%-a szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy egy okostelefon. Ennek tükrében nem meglepő, hogy az amerikaiak annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve, ez összesen heti 43 órát jelent.

Az új PC-k vásárlását az alábbi körülmények indokolják: vágy a legújabb technológiák használatára; a még jobb ár/érték arány meggyőző hatása; a még gyorsabban működő eszköz ígérete; nem működő régi eszköz. Az amerikaiak közel fele tervezi, hogy PC-jét az elkövetkezendő egy évben valamilyen módon fejleszti - erre kínál megoldást az Intel új, 2 az 1-ben laptop-tablet eszköze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.