"Vigyázunk Rád"

Egészségmegőrző mobilalkalmazás nőknek

"Vigyázunk Rád" néven elindult Magyarország első, célirányosan nőknek ajánlott átfogó daganatellenes okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal és biztosítási ötletekkel.

2013.08.07 23:29MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Magyarországon tízszer annyian halnak meg rákbetegség következtében, mint egy Magyarországhoz hasonló daganatos kockázati értékkel jellemezhető EU-országban. Ezért készítette el az AIG Biztosító a Vigyázunk Rád alkalmazást, amely az egészségmegőrzésben nyújt segítséget betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel kapcsolatban.

Az alkalmazás iOS- és Android-alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre is ingyenesen letölthető - tájékoztat a biztosító közleménye.

A daganatos betegség kialakulásában szerepet játszik a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás és a dohányzás is. A diagnosztikai eljárások fejlődésével azonban egészen korán felismerhető a betegség, így a gyógyulási arány is javulhat, az egészséges életmód betartása mellett.

Az új alkalmazást egyebek mellett a Magyar Rákellenes Liga is támogatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.