A világ legidősebb kismamája

Szinte csoda! Ikreket szült egy hetvenéves nő Indiában

Hetvenévesen szülte ikreit egy asszony India északi Uttar Prades tartományában mesterséges megtermékenyítés után. Az idős anyának nincs születési bizonyítványa, ám ha kora valós, ő a világ legidősebb kismamája.

2008.07.07 12:16MTI

Az ikrek - akik közül az egyik fiú, a másik lány - 900-900 grammal, nyolc hónapra, császármetszéssel születtek. Az orvosok szerint jól vannak. A szülők annyira vágytak már fiú örökösre, hogy minden megtakarított pénzük mellé még bankhitelt is vettek fel, hogy részt vehessenek a lombikbébi programban - olvasható a BBC honlapján.

A kismama egyúttal ötszörös nagymama is, két felnőtt lányától. A földművelő apa, a hetvenes évei közepén járó Csaram Szing elmondta, hogy minden vágyuk egy fiú volt, akire ráhagyhatják életük során megszerzett tulajdonaikat.

Az anya, Omkari Panvar úgy emlékszik, kilenc éves volt, amikor a britek elhagyták Indiát 1947-ben. Az eddigi legidősebb szülő nő egy 67 éves spanyol asszony volt, aki 2006 decemberében adott életet ikreinek Barcelonában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.